Block de les categories de la meua web personal

Image
Body

Bones, doncs ací un recordatori de l'HTML 5 i el CSS3 que faig servir al block de les categories de la meua web personal, on faig la part del disseny del frontend amb Bootstrap. Per altra banda, la segona part la faig des de twig al fitxer /themes/drupal8_zymphonies_theme/templates/layout/page.html.twig on, canvie la classe del div on estem per a, des del CSS que veuràs baix d'aquest article, pintar-ho de color griset.

Doncs bé, el codi de l'HTML5 del block és:

artícles
17

Gestionant projectes Drupal des del terminal sense fer cap click amb Drush

Image
Body

Si treballar amb projectes Drupal és molón, treballar directament des de les ordres Drush a la terminal és lo màxim de la Galàxia. En aquest article t'explique breument algunes ordres bàsiques per a llistar mòduls, per a crear usuaris, per a instalar nous mòduls i activarlos o per a crear, de zero, tota una web Drupal sense fer un sol click, nomès des de la terminal.

artícles
17

Instal·lació de Drush a un servidor compartit de 1and1

Image
Body

Drush és un programari per a gestionar projectes Drupal des de la consola. Molón no, lo següent. Com a curiositat, et diré que el hacker inicial, Arto Bendiken, és un colega meu i esperantista, ens hem trobat a distints events del món de l'esperanto i de Drupal (concretament a Barcelona i Bruseles). En aquest article vull explicar-te breument com treballar a projectes Drupal en un entorn de consola a l'espai d'un servidor compartit de 1and1. En el meu cas, tinc varis Drupals, aleshores et mostraré a configurar dos, però la resta es fan amb la mateixa configuració.

artícles
17

Detectant la ruta de Drupal 8 per a fer canvis dinàmics

Image
Body

Ací un truc per a controlar la ruta de les pàgines en la versió 8 de Drupal, que és prou distint a com es feia a les versions 6.x i 7.x. Per a començar, hem de saber que al fitxer EL_TEU_TEMA.theme és on deixem les variables que podrem anomenar més tard a les plantilles del nostre theme. Al meu cas, vaig a declarar la variable "el_path" que guarde la ruta actual.


// Vull controlar la ruta de Drupal 8 en cada moment
// per a fer seccions o blocks dinàmics segons la secció on navegue l'usuari.

artícles
17

Insertant blocks manualment a qualsevol lloc de les plantilles Twig a Drupal 8

Image
Body

Ací en aquest article vull contar ràpidament una necessitat suficientment comuna a Drupal, però ara per a Drupal 8. Primer de tot, hem d'instal·lar el mòdul Twig Tweak, que té moltes funcions extres per al desenvolupament dels teus projectes web amb les plantilles Twig.

Una vegada està instal·lat, ja podem afegir el següent codi a la regió o div que vullguem de la nostra plantilla page.html.twig. Per exemple, vaig a mostrar un block que s'anomena "nom_del_meu_blog" amb:


{{ content.field_refhero }}

artícles
17

Solventant un error de settings_form_submit' not found or invalid function

Body

A Drupal 8, quan guardava un nou logo per a la web, m'apareixia un error que deia, més o menys: _settings_form_submit' not found or invalid function name in Drupal\Core\Form\FormSubmitter->executeSubmitHandlers() (line 116 of /home/leopathu/Public/drupal-8.0.0/core/lib/Drupal/Core/Form/FormSubmitter.php) i, finalment, no hem desava la informació i continuava tenint a la web el logo antic.

Vaig trobar la solució al comentari 3 del següent enllaç: https://www.drupal.org/node/2640208

artícles
17

Limitant el número de caràcters a les descripcions de les notícies de Klaku

Image
Body

Per tal de maquetar bé el llistat de notícies populars i notícies pendents o ĵuŝaj novaĵoj, aleshores tant des del PHP/MySQL he limitat a 180 caràcters des de la part del Frontend de Bootstrap com ara, he limitat el formulari d'inserció de les notícies.

El javascript que controla el textarea fent un contador i, si es passa de 180 caràcters atura l'escriptura i pinta el text de color roig:

I el HTML de Bootstrap és el següent:


Eblas skribi maksimume 180 literojn

artícles
17

Repensant KLAKU des de zero amb Bootstrap, PHP i Javascript

Image
Body

Després d'un estiu on cada setmana anava avançant alguna funcionalitat durant algunes hores lliures que trobava, vaig anar fent coses com Migrant un Drupal complet a un nou Drupal o nodes entre distints Drupals && Evolució, anades d'olla i millores al projecte web Klaku.net && Exportant tots els valors dels vots de Vote up/down de Drupal a una base de dades externa && Exportem dades des de Drupal 6 a un repositori central CSV i importem en les noves taules ara ja tenim funcionant KLAKU amb Bootstrap i PHP des de zero.

El sistema de puntuació es made in Joan sense widgets ni snippets externets, els ususaris i contrasenyes són els usuaris de l'antiga Klaku amb Drupal, encara que ara amb encriptació SHA1 més un algoritme propi per complicar-ho més, jeje, també les notícies, les categories i els comentaris són heretats de l'antiga web.

Encara queden algunes coses per fer, com urls netes, un sistema anti-spam, i altres coses, i també vindran problemes i petades màximes de coses que tal vegada no s'han analitzat bé, però ja està tot en marxa i a bon ritme ho anirem implementant.

artícles
17

Mostrant un block colapsat dins d'un Panel de Drupal fàcilment

Body

Mostrant un block colapsat dins d'un Panel de Drupal fàcilment

La idea és fer un formulari de satisfacció baix de totes les pàgines, però que ens aparega colapsat, i quan l'usuari fa clic sobre el títol, es desplega i et mostra el formulari pertinent.

Caldrà tenir instal·lat el Webform, per als formularis, el Panels Style Collapsible i el Collapsiblock, perquè els webform els transformarem a Block, i el farem amb l'efecte "collapsible".

L'afegim al Panel, com de costum, a la secció 'miscelanious', i una vegada el tenim posicionat, modifiquem la part de l'estil i li direm collapsible. I ja està.

Mostrant un block colapsat dins d'un Panel de Drupal fàcilment

Si volem que el formulari no es mostre a totes i cada una de les webs, anirem a la part de configuració del Block (perquè recorda que hem convertit eixa regió del Panel en un block) i afegim les pàgines que volem amagar, com de costum es fa als Blocks de Drupal.

Finalment, com que tenim una web amb el mòdul i18n en dues llengues, he tocat les regles de visibilitat per a que es mostre un formulari en castellà quan estem a la llengua espanyol, i un formulari en català quan l'usuari navega en català.

artícles
17
Subscribe to categoria-drupal-i-php