Instal·lant paquets a OpenBSD amb la utilitat pkg_mgr

Imatge
Cos

En aquest xicotet article vull mostrar ràpidament el funcionament de la utilitat pkg_mgr, que és tracta d'una utilitat amigable que permet cercar paquets per nom i per categoria, instal·lar-los, desinstal·lar-los i actualitzar-los. És una utilitat antiga, però funciona bé i volia mostrar-la ací al blog.

Instal·lem aquesta utlitat amb:

pkg_add -v -i pkg_mgr

artícles
14

Restablir la contrasenya del root al servidor de bases de dades MySQL o MariaDB

Imatge
Cos

Si has oblidat la contrasenya de l'administrador, pots restablir fàcilment la contrasenya amb les següents instruccions. A continuació tens un article molt senzill però que explica els passos a seguir, jo ho he fet al meu servidor FreeBSD 11-CURRENT que tinc a una Raspberry Pi 2 funcionant 24x7. Si tens una altra versió de BSD o de GNU/Linux, tal vegada hauràs de modificar el nom del programa, però en general funcionaria bé pràcticament igual que el que t'explique.

Primer de tot, cal aturar totalment el servidor de bases de dades amb:

artícles
14

Screencast a OpenBSD / Captures de pantalla en format video

Imatge
Cos

Ja feia temps que volia publicar un article com aquest, però no trobava el moment per diversos motius, però ara, durant el mes d'agost on estem tots patint el 'caloret faller' (Rita dixit) és un bon moment per a investigar i reprendre coses del passat. I és que, publicar una captura de pantalla o captura de terminal és una xulada.

I res, simplement comentar que a FreeBSD tenim una utilitat molt fàcil d'utilitzar per a aquestes tasques, el programari recordmydesktop funciona molt bé, però a OpenBSD no existeix, i aleshores farem servir el programari ffmpeg

artícles
14

OpenBSD 6.3 al portàtil Lenovo Thinkpad x250

Imatge
Cos

Estic enamorat d'OpenBSD, des de fa més de deu anys. I cada vegada més, perquè cada versió que publiquen, és una versió amb moltes millors funcionalitats i capacitats. I tal vegada, en un ordinador fixe jo recomanaria FreeBSD, en un ordinador portàtil recomane sense dubte OpenBSD perquè sé, per mi mateix, que funciona millor, més robust i més lleuger al mateix temps. Aquesta versió 6.3 és un regal caigut del cel.

Doncs bé, en aquest xicotet article faig un resum de com tenir l'OpenBSD 6.3 funcionant a un Thinkpad x250. Comencem.

artícles
14

Muntant directoris amb Samba automàticament des de l'arranc a FreeBSD

Imatge
Cos

En un anterior article vaig explicar la configuració del servidor Samba on, al meu cas, compartisc un disc d'ur de 4TB que fa espill en un segon disc de 4TB, i Samba ofereix el directori /mnt/disc1

Doncs bé, ara a la part dels clients, anem a muntar el directori /mnt/disc1 del servidor en /mnt/disc1 dels ordinadors clients, a casa funciona tot amb FreeBSD, tant el servidor que és una Raspberry Pi 2 amb FreeBSD 11 per a processadors ARM, com al meu ordinador fixe Lenovo i al meu portàtil Thinkpad x250.

artícles
14

El meu servidor passa a tenir dos discs de 4 TB clonats

Imatge
Cos

Una de les coses més interessants d'aquesta setmana és haver de fet un backup d'1TB, crec que no havia gestionat abans un backup en xarxa tant gran (de fet, estic un parell de dies sincronitzant dades i encara no ha acabat).

Tenia un dock amb dos discs durs SATA 3 d'1TB de capacitat connectats al meu nuvolet domèstic, que és una Raspberry Pi 2 B+ amb el sistema operatiu FreeBSD, i ja els tenia al 80% i, per a no preocupar-me en un futur proper, he decidit comprar-me dos dics de 4TB.

artícles
14

Doas, executant programes a BSD amb permissos d'altres usuaris

Imatge
Cos

Doas és un programari que et permet editar, executar i esborrar fitxers o programes individuals amb permissos de l'administrador a sistemes BSD. I és molt senzill de configurar. La pàgina del manual per a configurar doas és https://www.freebsd.org/cgi/man.cgi?query=doas.conf&sektion=5&manpath=f….

artícles
14

Compartint arxius multimèdia des de FreeBSD a un smartTV LG webOs + smartphone + tablet

Imatge
Cos

El meu nuvolet és una Raspberry Pi 2 amb FreeBSD 11 per a processsadors Arm que sempre el tinc en marxa, aprofitant que no consumeix massa energia i no fa gens de soroll. Ni tampoc el dock dels dos discos fa soroll. En aquest article explique com gaudir de fitxers multimèdia des d'altres dispositius a la xarxa com una televisió smartTV o un smartphone o tablet, a banda d'ordinadors o portàtils.

artícles
14
Subscriu-te a categoria-unix