Instal·lació del sistema de tiquets OsTicket versió 1.10.4 a FreeBSD

Imatge
Cos

Una de les coses que tenia pendents era instal·lar OsTicket i provar-ho. Com tinc una Raspberry Pi 2 amb FreeBSD 11-CURRENT per a Arm sempre connectada, avui m'he ficat mans a l'obra.

Primer de tot, anirem a la pàgina oficial de OsTicket i des dels enllaços de l'àrea de descàrregues ens descarregarem la última versió:

wget http://osticket.com/download/go?dl=osTicket-v1.10.4.zip

artícles
20

Criptografia de clau pública o criptografia asimètrica

Imatge
Cos

La criptografia asimètrica, coneguda també com a criptografia de clau pública, és una forma de criptografia en la qual la clau utilitzada per xifrar un missatge difereix de la clau utilitzada per desxifrar-lo. A la criptografia de clau pública, un usuari té un parell de claus una clau pública i una clau privada. La clau privada es manté secreta, mentre que la clau pública es pot dir a tothom. Els missatges nous s'han de xifrar amb la clau pública del receptor; i només es poden desxifrar amb la seva clau privada corresponent.

artícles
20

Criptografia de clau secreta o criptografia simètrica

Imatge
Cos

A la criptografia de clau secreta o criptografia simètrica s'utilitza una clau secreta senzilla tant per al xifratge com per al desxifratge. Per utilitzar criptografia simètrica a les comunicacions, tant el remitent com el receptor abans haurien de saber la clau, o s'hauria d'enviar amb el missatge.

A la criptografia simètrica, hi ha la metàfora de la clau que permet accedir al missatge original: és com si l'emissor i el receptor tinguessin dues còpies de la mateixa clau.

artícles
20

Entangle, programari per a controlar i fotografiar amb una camera de fotos connectada per USB

Imatge
Cos

Com a l'estiu fa més bon temps per a passar una nit amb la finestra oberta, acostume a dedicar-li més hores al meu hobby de l'observació astronòmica i l'astrofotografia, on sóc molt amateur però vaig aprenent a poc a poc noves tècniques i conceptes. I aprofitant que ahir divendres 27 de juliol 2018 vam gaudir de l'eclipse de lluna més llarg del Segle XXI, amb una duració de quatre hores, vaig a escriure un xicotet resum de com vaig fer fotos a la Lluna de sang d'anit i també aquest matí al sol ;-)

artícles
20

Configurat Atom darrere d'un proxy per editar fitxers remots amb sFTP

Imatge
Cos

A la web oficial https://atom.io podem llegir que el Atom és "A hackable text editor for the 21st Century". La veritat siga dita, aquest editor és una passada per moltes moltes raons.

La primera vegada que obrim Atom, cal que creem un nou projecte. I és ací on començarem a programar o a configurar el propi editor Atom.

artícles
20

Gaudint 300 Mb de transferència amb la fibra de Más Móvil a Benicàssim

Imatge
Cos

Bo, doncs jo pensava que no hi havia fibra al poble, i resulta que sí. I a més a més, a 300 Megabytes. Brutal. La setmana passada vaig telefonar a la meua companyia Más Móvil per a veure si em podien millorar el servei, jo tenia ADSL de 10 Megabytes. No anava malament i no he experimentat retalls ni desconnexions, de fet tinc un servidor FTP i sempre m'ha funcionat prou bé i les descàrregues anaven sempre prou ràpides.

artícles
20

Com saltar-se un proxy d'una WAN o LAN

Imatge
Cos

De vegades, pot ocórrer que necessitem executar una aplicació que fa servir uns ports per a una determinada tasca però podem tenir els ports limitats i, per tant, no podrem fer ús de l'aplicació o, com a mínim, l'aplicació donarà error quan necessite els ports. Existeixen diferents aplicacions per a proxificar aplicacions, però a mi m'agrada especialment FreeCap, la qual faig servir des de fa més de 10 anys per la seua senzillesa i perquè té una llicència GNU General Public License.

artícles
20

Configurant i usant rTorrent, torrents des de la terminal

Imatge
Cos

RTorrent és un client de torrents per a la terminal, la web oficial del projecte és https://rakshasa.github.io/rtorrent/ i tens més info sobre el projecte a https://en.wikipedia.org/wiki/RTorrent

Tenim el fitxer de configuració a ~/.rtorrent.cf

M'he configurat que em deixe les descàrregues a ~/Downloads/torrents

# Default directory to save the downloaded torrents.
directory = /home/joan/Downloads/torrents

artícles
20

Configurant Windows 10 com a client NFS

Imatge
Cos

Tinc un servidor NFS a la Raspberry Pi 2 amb FreeBSD, com he comentat al meu article anterior, i ara vaig a mostrar com configurar Windows 10 per a que siga un client NFS a la nostra Xarxa Local i puga connectar una unitat de disc (Z: al meu cas) sempre a l'inici, i que puguem treballar centralitzadament amb les dades compartides via NFS des de la Raspberry.

Doncs bé, anem al Panel de control i a aplicacions.

artícles
20

Configurar la visualització pública o privada de tots els tickets de Mantis Bug Tracker

Imatge
Cos

Després de passar de la versió 1.2 a la 2.9.0 de Mantis Bug Tracker, però hi havia un xicotet problema: les incidències noves que anàvem publicant eren visibles per a tots els més de 500 usuaris de Mantis Bug Tracker, i això vol dir que tothom veia les incidències de la resta d'usuaris i, al mateix temps, rebien correus de cada canvi a les altres incidències.

artícles
20
Subscriu-te a categoria-offtopic